Den 15 december kommer årets insättning till premiepensionen! Vill du byta fonder måste du göra det senast den 11 december för att årets pengar ska sättas in i dina nya fonder. Att göra aktiva val och bry sig om sin premiepension kan vara det som gör skillnad i framtiden. Välj fonder med en bra avkastning och en inte för hög avgift. Vi erbjuder två av våra fonder i PPM-systemet, aktiefonderna Sverige Aktiv och Realinvest.

Sverige AktivRealinvest
PPM-nummer: 328 021PPM-nummer: 487 108
Vanlig avgift: 1,0 procentVanlig avgift: 1,2 procent
Avgift PPM: 0,45 procentAvgift PPM: 0,52 procent

Sverige Aktiv är en aktivt förvaltad Sverigefond som investerar i stora svenska bolag, något vi har lång erfarenhet av att göra och är bra på. Sverige Aktiv har sedan starten den 1 oktober 2012 till den sista november i år gått upp 63,68 procent. OMXS GI har under samma period gått upp 50,12 procent.
Realinvest är en aktiefond med särskilt fokus på nordiska bolag med en stor andel reala tillgångar som exempelvis bolag i fastighetsbranschen, skogsindustrin och råvaru- och kraftindustrin. Realinvest har sedan starten den 2 september förra året till den sista november i år gått upp 43,20 procent.
Läs mer om dina nya premiepensionspengar här
Läs hur du byter fonder i PPM här
Logga in och byt fonder i PPM här
Läs mer om Sverige Aktiv och Realinvest och våra andra fonder längst upp till vänster under "Våra fonder". Hör gärna av dig, vi svarar gladeligen på alla eventuella frågor. Vi finns på telefon 08-441 77 00 eller via mail på info@pnfonder.se.

Nyheter & aktuellt

Att en fond tidigare har ökat i värde är ingen garanti för att den ska göra det även i framtiden. Dina fondandelar kan öka eller minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. För mer information om risk se fondernas informationsbroschyr med fondbestämmelser.